PBD 2022.10.10-14.

o8lyj8@unideb.hu - 2022.10.17

A héten is nagyon izgalmasan teltek a kínai órák, hétfőn még egy amőbához hasonló játékot is készítettünk, ahol a hallgatóknak fel kellett ismerniük különféle kínai szavakat, kifejezéseket, majd azokat összekötve öt darabot összegyűjteni, vigyázva arra, hogy az ellenfél (másik hallgatói csoport) nehogy megakadályozza ezt. A hallgatók annyira izgalmasnak találták ezt a játékot, hogy Feng tanárnővel meglepetten tapasztaltuk, hogy már különféle stratégiát és haditerveket készítenek a diákok egymás ellen. Ebből is jól látszik, hogy a játékos feladatokon keresztül mennyire sokat lehet tanulni.

            Emellett csütörtökön megtartottam az első felnőtteknek szervezett kínai órát is a Debreceni Nemzetközi Iskolában is egy gyönyörű tanteremben. Élvezet volt ilyen környezetben tanítani. Ezen kívül, Feng tanárnő segítségével sikerült különleges kínai neveket találnunk a Hatvani Általános Iskolában lévő diákjaimnak, a diákoknak nagyon tetszettek ezek a nevek.

            Az őszi meleg időjárás továbbra is kitart itt Debrecenben, bár eléggé száraz a levegő, eső nem igazán téved felénk, de ettől függetlenül egy-egy sétám alkalmával további csodákat fedezek fel, amiket mind azonnal meg is örökítek. Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen megannyi csodás növényt, virágot fedezhetünk fel még így október közepe felé is.