Hírek

15 nov
Az élő talaj tudománya
A talajdegradáció, az új generációs komposzt előállítása és az antibiotikum-rezisztencia – ezek voltak a témái a Debreceni Egyetem Agrárkutató Intézet és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézet, a DAB Talajbiológiai Munkabizottsága és a Magyar Talajtani Társaság tudomány napi rendezvényének.
12 nov
DEAC-meccs a tévében
A Debreceni Egyetem kosarasai tévés mérkőzésen fogadják a Szeged együttesét, míg kéziseink a Mezőkövesdet, női röpiseink a Jászberényt látják vendégül. A többi csapatunk idegenben lép pályára: labdarúgóink Tállyára, női futsalosaink Tiszaújvárosba, férfi röplabdázóink a fővárosba utaznak.
12 nov
Gyermektüdőgyógyászok kongresszusa
A tapasztalatok szerint a járvány 4. hullámában sokkal több a koronavírusos gyerek, mint korábban. A gyermektüdőgyógyászok debreceni három napos konferenciájának is kiemelt témája a COVID-19, emellett a gyermekkori tüdőbetegségek legújabb kezelési lehetőségeiről tanácskoznak a szakemberek.
11 nov
Duális képzéseket népszerűsítettek
A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán elérhető duális képzésekről tartottak online fórumot a mesterképzés iránt érdeklődő alapszakos hallgatóknak. A mostani felvételi időszakban 40 cég kínál gyakorlati helyet a GTK-ra keresztfélévben felvételizőknek.
11 nov
A Tudomány Napja a TTK-n
Jakab Ferenc virológus, a Nemzeti Virológiai Laboratórium vezetője tartott plenáris előadást a Természettudományi és Technológiai Kar tudomány napi rendezvényén. Az eseményen a kar intézetei és tanszékei átfogó képet adtak a TTK-n folyó kutatásokról.
10 nov
Bölcsészek a Neurotechben
László Borbála angol és Papp Dávid pszichológia szakos PhD-hallgató képviseli majd a Debreceni Egyetemet november 22-én a Neurotech Summit online rendezvény úgynevezett három perces tézisek programjában.
10 nov
Mentorok a sportoló hallgatókért
A Debreceni Egyetem mentorprogramjának eredményeiről, valamint a következő tanévben várható szakmai feladatokról egyeztettek a programban résztvevő szakemberek és hallgatók a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete által szervezett online workshopon.
09 nov
Itt a friss Egyetemi Élet
Miről szólt az Erasmusdays, és milyen volt a GTK, valamint a MÉK közös Kari Napja? Mi történt a Debreceni Egyetem Zöld Börzéjén, illetve hogy szerepeltek a DEAC kosárlabdázói az új szezon elején? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre lehet választ kapni az Egyetemi Élet új számából.
09 nov
Egyetemi testnevelőkre emlékeztek
Az intézmény egykori testnevelőinek korszakos munkássága előtt tisztelgett a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs intézete. A DE Sporttudományi Oktatóközpontjánál (DESOK) tartott keddi megemlékezésen koszorút helyeztek el a testnevelők emlékére ültetett fánál.
08 nov
Remekeltek a lányok
Felemás hétvégét zártak a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Kosarasaink pont nélkül tértek haza és röplabdázóink, valamint rögbiseink mérkőzése sem sikerült jól. Női futsalosaink és röplabdázóink kiütéses győzelmet arattak, labdarúgóink döntetlent játszottak.